Menu
8,5

Merken zonnepanelen

Zelf stroom opwekken, gebruiken en zelfs (terug)leveren aan het net. Het is niet voor niets dat er op heel veel daken in ons land zonnepanelen zijn aangebracht. De verschillende merken zonnepanelen gaan gemiddeld 40 jaar mee en het rendement voor deze investering is zes tot tien procent. Het beste merk zonnepanelen is onderhoudsvriendelijk en niet storingsgevoelig. De vraag, welk merk zonnepaneel is goed, is echter niet eenvoudig te beantwoorden. De meeste merken zonepanelen voldoen namelijk aan de gestelde eisen.

Merken zonnepanelen vergelijken

Veel gemeenten werken met een zonneplan waarin verschillende bekende merken zonnepanelen zijn opgenomen. Afhankelijk van de ligging, het oppervlakte en de draagkracht van het dak is het mogelijk om de verschillende merken zonnepanelen te vergelijken. Een aantal bekende merken zonnepanelen zijn; Sunpower, Canadian Solar, Trina Solar, Solarworld en Renesola. De keuze voor het beste merk zonnepanelen voor het betreffende dak is afhankelijk van de mogelijkheden die het dak biedt, aanbiedingen van de leverancier, het investeringsbedrag en het te verwachten rendement.

Welk merk zonnepaneel is goed?

De verschillende merken zonnepanelen hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. Een heel bekend merk zonnepaneel is Sunpower. Dit beursgenoteerde merk claimt de beste kwaliteit en het hoogste rendement. Gaan we echter af op de mening van installateurs, dan wordt het merk Canadian Solar als het beste merk zonnepanelen genoemd. Solide en betrouwbaar, eenvoudig te installeren en minder gevoelig voor weersinvloeden zoals sneeuw en stuifzand. Canadian Solar garandeert een verzekerde opbrengt van 25 jaar en er zijn maar weinig merken zonnepanelen die daaraan kunnen tippen.