Menu
8,5

PV paneel

PV panelen zijn zonnepanelen met een afkorting die staat voor "Photo Voltiac", ofwel voor "licht" en "stroom". Het is een benaming voor een zonnepanelen-systeem. Er zijn wel twee soorten te onderscheiden. Dat zijn de netgekoppelde systemen en off grid systemen. Bij off grid is er sprake van energie opwekken met gebruik van een accu in plaats van het net. Bij een net-gekoppeld systeem is er sprake van aansluiting op het stroomnet.

PV panelen kopen

PV panelen kopen voor een huis of bedrijfspand wint nog altijd aan populariteit. Het is bij PV zonnepanelen kopen wel belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Bijvoorbeeld met het aantal benodigde zonnepanelen. Ook het type dak speelt daarbij een rol, zoals een hellend dak of een plat dak. Verder is het bij het kopen van een PV-systeem van belang om op de kwaliteit te letten. Daar zit zeker wel een verschil in. De panelen beschikken in ieder geval over een kwaliteitscertificaat. Het is echter van belang om te kijken welke garantie de leverancier geeft. Dat zegt namelijk ook wat over de lange termijn. Een goede kwaliteit is ook af te leiden aan de fabrikant. Bestaat de producent van zonnepanelen al lang en is het een groot bedrijf?


PV panelen prijs

De PV panelen prijs is uiteraard onder meer afhankelijk van de kwaliteit en van de fabrikant. Daarnaast geldt voor de totale kosten dat de prijs afhankelijk is van het aantal gewenste zonnepanelen. Het aantal benodigde zonnepanelen is te bepalen aan de hand van de gewenste jaaropbrengst. Daarbij is met het gemiddelde stroomverbruik rekening te houden. De capaciteit van PV panelen speelt eveneens een rol. Deze uit zich in Wattpiek. De kosten van PV panelen stijgen naarmate de capaciteit ervan toeneemt. Daarnaast zijn er kosten voor het installeren van de PV panelen.

PV installatie

De installatie van je PV panelen nemen we graag uit handen. Je zonnepanelensysteem wordt door onze erkende installateurs binnen 1 dag geïnstalleerd. We laten je graag zien hoe het werkt en laten alles uiteraard netjes achter. Je zonnepanelen zijn meteen bruikbaar en wekken direct energie op.

Meer weten over de PV panelen betekenis ten opzichte van andere zonnestroomsystemen of de verschillende soorten zonnepanelen? We lichten graag een en ander toe.

Pv panelen kopen