Menu
8,5

Zonnepanelen op je Utrechtse dak is een super goed idee! Met ruim 1700 zonuren per jaar ben je in de Domstad verzekerd van een goede opbrengst. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

De gemeente Utrecht maakt serieus werk van de overstap naar schone energie. Het doel is om in 2030 drie keer zoveel zonne-energie op te wekken als in 2020. Om dat te halen moeten er een hoop panelen bijkomen.

Wil je meedoen met de groene revolutie en ook je eigen stroom opwekken? Maar geef je liever niet in één keer een klap geld uit? Dan is zonnepanelen huren bij HalloStroom dé oplossing voor jou! Bespaar zonder investering direct op je energierekening en geniet voortaan van je eigen 100% duurzame stroom.

Zonnepanelen huren in Utrecht

Door zelf groene energie op te wekken bespaar je bakken aan CO2 uitstoot én bespaar je vele euro’s op je energierekening. En omdat je met het huren van zonnepanelen niets hoeft te investeren, kan je je spaargeld voor iets anders gebruiken. Je betaalt alleen een vaste huurprijs per maand, inclusief garantie en allrisk verzekering. Het huurbedrag blijft voor 15 jaar gelijk, terwijl de normale energieprijzen hoogstwaarschijnlijk verder zullen stijgen.

Zonnepanelen huren betekent zorgeloos duurzame stroom opwekken. HalloStroom komt zelf alles aansluiten en is er verantwoordelijk voor dat je zonnesysteem goed functioneert. Je krijgt alleen topkwaliteit onderdelen en mocht je tóch een probleem hebben met je installatie, dan komen onze specialisten je kosteloos helpen.

Hoeveel kun je besparen met huren?

Door zonnepanelen te huren ga je direct profiteren van een lagere energierekening. In het rekenvoorbeeld hieronder zie je de situatie voor een vierpersoonshuishouden in Utrecht die overstapt op zonnepanelen. Het verbruik is 4000 kWh per jaar.

Vanaf 1 januari 2023 is de stroomprijs €0,40 per kilowattuur (kWh) voor verbruik tot 2900 kWh. Daarboven kost een kWh gemiddeld €0,70.

2022

Stroomkosten zonder zonnepanelen, per maand

€ 193

Investering zonnepanelen

€ 0

Huur 12 zonnepanelen, per maand

€ 76

Besparing op stroom, per maand

€ 117

Besparing op stroom, per jaar

€ 1.404

Met zonnepanelen kan een gezin in Utrecht elk jaar ruim 1.404 euro op de energierekening besparen!

Utrechters barsten van de zonne-energie

Vooral in de Utrechtse buitenwijken zijn de daken rijkelijk belegd met zonnepanelen. Koploper is Leidsche Rijn, waar in 2021 door maar liefst 44% van de woningen duurzame stroom is opgewekt. Ook sportclubs, scholen en overheidsgebouwen in de stad produceren groene stroom.

Naast daken zijn ook zonnevelden belangrijk om duurzame energie op te wekken. Zo voorziet de geluidswal langs de A12 duizenden woningen van stroom en komt er mogelijk een zonne-eiland in de Haarrijnseplas.

Dit helpt allemaal aan de doelstelling van de provincie Utrecht om in 2050 volledig klimaatneutraal te zijn. Dat betekent dat er net zoveel duurzame energie geproduceerd als verbruikt wordt. Jij kan nu ook je steentje bijdragen en klaar zijn voor de energietransitie. Met de optie om zonnepanelen te huren maakt HalloStroom het opwekken van zonnestroom voor iedereen bereikbaar.

Doe snel de dakcheck

Wil je weten of zonnepanelen huren iets voor jou is? Neem dan gerust contact op voor vrijblijvend advies van één van onze specialisten. Je kunt ook alvast de dakcheck doen om te controleren of jouw dak geschikt is.

Wat ga jij besparen?