Menu
8,5

HalloStroom kiest voor betrouwbare Enphase micro-omvormers

Vanaf deze week kunnen huiseigenaren bij HalloStroom zonnepanelen huren met de hoogwaardige micro-omvormers van Enphase Energy. Steeds meer Nederlanders kiezen voor zelfvoorzienende, groene energie en laten zonnepanelen op hun daken plaatsen. Omvormers zijn nodig om de stroom die met de panelen opgewekt wordt om te zetten naar direct bruikbare wisselstroom.

Als eerste partij in Nederland verhuurt HalloStroom nu zonnepanelen met micro-omvormers van het Amerikaanse bedrijf Enphase Energy. Enphase ontwikkelt de meest betrouwbare én brandveilige micro-omvormers ter wereld. Deze micro-omvormers zijn goed te monitoren, makkelijk in gebruik en bieden zowel huurders als kopers van zonnepanelen een rendabele en toekomstbestendige oplossing.

Betrouwbare, brandveilige micro-omvormers optimaliseren rendement

Micro-omvormers zijn met name geschikt voor zonnepanelen die op daken met gedeeltelijke schaduw liggen of de wat complexere daken, waarbij niet ieder paneel dezelfde hoeveelheid zon kan omzetten in stroom. Enphase biedt een zeer innovatief, volledig geïntegreerd systeem voor het omvormen en monitoren van zonnestroom in huis. De micro-omvormers worden per stuk aan een zonnepaneel gekoppeld; er is dus niet één centrale omvormer in huis maar verschillende kleine omvormers per zonnepaneel. Hierdoor is er geen sprake van hoge vermogens op het dak, waardoor het risico op brand minimaal is. De micro-omvormers zetten de opgewekte zonnestroom direct om in bruikbare wisselstroom voor alle apparaten in het huis. De stroom die niet wordt gebruikt, wordt terug geleverd aan het energienetwerk. Zo wordt – vaak flink - bespaard op energiekosten.

02 17 english na Enphase i Pad Enlighten Manager panel display 684x504

State-of-the-art monitoring

Voor klanten die naast de betrouwbaarheid van het systeem graag gedetailleerd hun schone zonne-energie willen monitoren is het geïntegreerde systeem van Enphase ook geschikt. De micro-omvormers communiceren met een centraal softwaresysteem ‘Envoy’ dat in de meterkast wordt geplaatst. De woningeigenaar kan via de zogeheten ‘Enlighten’ app de prestatie per paneel real time monitoren en middels het dashboard direct signaleren als er een defect is.

Betrouwbaar en rendabel huren

HalloStroom verhuurt bij haar zonnepanelen al twee typen omvormers, van SolarEdge en GoodWe. Dit zijn omvormers voor zogeheten parallel- en seriegeschakelde zonnestroomsystemen. Daar komen nu de micro-omvormers van Enphase als derde optie bij.

Leslie Hogeveen, CEO bij HalloStroom, over de nieuwe samenwerking met Enphase: “Ik ben blij dat we nu ook de micro-omvormers van Enphase kunnen verhuren. Hiermee kunnen we onze klanten maar liefst 25 jaar garantie op hun zonnepanelen bieden. Deze betrouwbaarheid is voor woningbezitters erg belangrijk, maar ook de brandveiligheid van het systeem is een grote plus.

De lange levensduur maakt dat de zonnepanelen zo efficiënt mogelijk worden benut, wat de woning uiteindelijk de meeste schone stroom en daarmee kostenbesparing oplevert. Een andere reden waarom we blij zijn dit product te kunnen verhuren is de toekomstbestendigheid. Micro-omvormers zijn met een kliksysteem makkelijk te plaatsen en uit te breiden. En in de toekomst eenvoudig aan te sluiten op batterijen, zodat teveel opgewekte zonnestroom makkelijk opgeslagen kan worden om later in of om het huis weer te gebruiken.”

Lelystad header zonnepanelen huur
Lelystad Hallo Stroom dag naakte daken
Hallo Almere hallo zonnige daken
Enphase micro omvormer Hallo Stroom