Menu
8,5

Zonnepanelen huren in Almere?

Al 12.029 daken in Almere met zonnepanelen

Nog 62.000 naakte daken te gaan. Help je mee heel Almere en daarbuiten verduurzamen?

Inwoners in Almere besparen jaarlijks €8.522.874

Niks investeren, direct besparen.

1.750 zonuren per jaar in Flevoland

Wek ook je eigen duurzame energie op.

Wil je zonnepanelen op je dak in Almere, maar geef je liever niet in één keer een klap geld uit? Dat is zonnepanelen huren bij HalloStroom iets voor jou! Door te huren ga je zonder investering direct besparen op je energierekening en wek je voortaan je eigen 100% duurzame energie op. Met gemiddeld 1750 zonuren per jaar is het niet gek dat inmiddels 20% van de daken in Almere bedekt is met zonnepanelen. En er komen jaarlijks 2.500 woningen bij in de stad, dus volop ruimte om nog meer zonnestroom op te vangen.

Wil jij meedoen met de groene revolutie en ook je eigen stroom opwekken? Maar geef je liever niet in één keer een klap geld uit? Dan is zonnepanelen huren bij HalloStroom dé oplossing voor jou! Bespaar zonder investering direct op je energierekening en geniet voortaan van je eigen 100% duurzame stroom.

Zonnepanelen huren in Almere

Zonnepanelen huren in Almere is niet alleen goed voor het milieu, maar ook zeer gunstig voor je portemonnee. Om te beginnen hoef je niets te investeren, dus je hebt geen spaargeld of een lening nodig. Daarnaast betaal je een vaste huurprijs per maand, inclusief garantie en all-risk verzekering. Gedurende 15 jaar blijft jouw huurbedrag gelijk, terwijl de energieprijzen hoogstwaarschijnlijk verder stijgen. Zonnepanelen huren betekent zorgeloos duurzame stroom opwekken. HalloStroom is verantwoordelijk dat je zonnesysteem goed functioneert. Je krijgt topkwaliteit onderdelen en mocht je tóch een probleem hebben met je installatie, dan komt onze specialist je kosteloos helpen.

Bekijk hoe onze stralende reporter Manon op pad gaat naar het zonnige Almere.

Energie op de daken van Almere

Almere is ambitieus als het gaat om duurzame stroomopwekking. In 2049 wil de gemeente dat alle energie van herbruikbare bronnen komt. Omdat zonnepanelen op Almeerse daken daar een belangrijke rol in gaan spelen, kan elke Almeerder z’n steentje bijdragen aan de energietransitie. Als meer mensen zelf stroom opwekken, kunnen ook andere woningen daar gebruik van maken via het bestaande netwerk. Dat is voordeliger dan wanneer je stroom bij een energiebedrijf koopt en het geeft broodnodige verlichting aan het overbelaste landelijke elektriciteitsnet. Het doel van HalloStroom is om het opwekken van duurzame energie voor iedereen bereikbaar te maken. Met de optie om zonnepanelen te huren maken we dat mogelijk.

Grote zonprojecten in Almere

Behalve op daken van bewoners, is Almere ook druk bezig met het plaatsen van zonnepanelen op grote schaal. Sinds 2019 is aan de Caissonweg 25 hectare bedekt met een kleine 100.000 panelen. Dat is voldoende om 10.000 huishoudens van stroom te voorzien. En de gemeente zit niet stil. Ook langs de A6 en op de voormalige stortplaats Braambergen zullen zonneparken van meerdere hectares gaan bijdragen aan de energiebehoefte van de stad Almere. De snelstgroeiende stad van Nederland haalt de komende jaren alles uit de kast om inwoners en bedrijven van duurzame stroom te voorzien.

Hoeveel kun je besparen met huren?

Met het huren van zonnepanelen ga je direct profiteren van een lagere energierekening. In het rekenvoorbeeld hieronder zie je de situatie voor een vierpersoonshuishouden in Almere die overstapt op zonnepanelen. Ze verbruiken ongeveer 4000 kWh per jaar. De gemiddelde stroomprijs is op het moment van schrijven (1 juli 2022) 0,549 euro per kWh.

2022

Stroomkosten zonder zonnepanelen, per maand

€ 183

Investering zonnepanelen

€ 0

Huur 12 zonnepanelen, per maand

€ 78

Besparing op stroom, per maand

€ 105

Besparing op stroom, per jaar

€ 1.260

Met zonnepanelen kan een gezin in Almere elk jaar ruim 1.200 euro op de energierekening besparen!

Doe snel de dakcheck

Wil je weten of zonnepanelen huren iets voor jou is? Neem dan gerust contact op voor vrijblijvend advies van één van onze specialisten. Je kunt ook alvast de dakcheck doen om te controleren of jouw dak geschikt is.

Wat ga jij besparen?

Hallo Almere hallo zonnige daken
Hallo Lelystad dag naakte daken
Hallo Lelystad dag naakt dak

Zonnepanelen Almere: ervaringen van onze klanten

Super service. Wat ze zeggen dat doen ze ook, Afspraak is afspraak.
John Almere
10/10
Afspraken werden goed nagekomen. Montage werd vlot en volgens afspraak gedaan.
Jaap Sr. Eikenhorst
9/10
Meer weten?

Meest gestelde vragen

We begrijpen heel goed dat je nog vragen hebt. De meest gestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Vind je niet het antwoord dat je zocht. Bel ons dan gerust voor een advies op maat. De kleine lettertjes van de actievoorwaarden vind je hier.

 • Is mijn dak geschikt?
  Op bijna alle daken kunnen zonnepanelen geïnstalleerd worden. De exacte opbrengst hangt af van de ligging van het dak en de hellingshoek. Met onze eenvoudige online dakcheck zie je direct of je dak in aanmerking komt.
 • Hoeveel ga ik besparen?
  Wat je precies gaat besparen hangt af van je kosten en verbruik op dit moment, de mogelijkheden van je dak en het aantal panelen dat je afneemt. Via de online dakcheck of persoonlijk aan de telefoon informeren we je graag over de beste keuze voor jouw situatie.
 • Wat als ik ga verhuizen?
  Er zijn drie opties als je zonnepanelen huurt en je gaat verhuizen. • Overdragen Je huurcontract wordt simpelweg overgedragen aan de nieuwe bewoner. Geen gedoe en jullie profiteren beiden. • Afkopen Je betaalt, tegen een in verhouding laag bedrag, je zonnepanelen af, of de nieuwe bewoner doet dat. Denk ook even aan de eventuele btw-teruggave. • Meeverhuizen Je verhuist de zonnepanelen mee naar je nieuwe woning. Wij verzorgen de verhuizing naar en de installatie op je nieuwe dak. De kosten voor meeverhuizen zijn voor jou.
 • Hoe zit het met onderhoud?
  Zonnepanelen huren bij HalloStroom betekent 100% duurzame stroom zonder risico’s of stress. Naast het huren van je abonnement ben je gelijk allrisk verzekerd en wordt alles voor je geregeld en gemonitord. Daarnaast hoef je de zonnepanelen niet schoon te maken, want dat doet de regen voor je. En denk je dat er iets mis is met je zonnepanelen of het systeem? Dan mag je altijd contact met ons opnemen.
 • Wat zit er in mijn pakket?
  Wij gebruiken specifiek het woord ‘zonnestroomsysteem’, want met alleen zonnepanelen ben je er nog niet. De elektriciteit die zonnepanelen opwekken is namelijk nog niet bruikbaar als energie. Naast zonnepanelen heb je ook nog een omvormer nodig, die de elektriciteit omzet in bruikbare energie voor je eigen meterkast en een montageset voor een veilige plaatsing op het dak. Dit alles samen vormt wat wij ‘jouw eigen zonnestroomsysteem’ noemen.

Besparen met je buren, dat geeft energie

Tackle elkaar bij de voordeur, klim over de schutting en ga uit je dak, want samen met je buren krijg je nu nog meer voordeel.

Naast de 6 maanden gratis en alle voordelen van het huren, kun je samen met je buren nog meer besparen. Draag jij iemand aan, dan krijgen jullie beiden 150 euro extra korting. Voor iedere buur wordt jij beloond. Reken uit je winst als je 10 buren aandraagt!

Lees hier meer over het burenvoordeel.