Menu
8,5

Zelf zonnestroom opwekken op je Haagse dak is een fantastisch idee! Met 1900 zonuren per jaar bevindt Den Haag zich in de “tropen van Nederland”. Niet gek dus dat er al zo’n 200.000 zonnepanelen groene stroom opwekken. Maar de gemeente wil meer, want de komende jaren moeten er nog eens 30.000 Haagse woningen van duurzame energie worden voorzien.

Wil jij meedoen met de groene revolutie en ook je eigen stroom opwekken? Maar geef je liever niet in één keer een klap geld uit? Dan is zonnepanelen huren bij HalloStroom dé oplossing voor jou! Bespaar zonder investering direct op je energierekening en geniet voortaan van je eigen 100% duurzame stroom.

Zonnepanelen huren in Den Haag

Zonnepanelen huren in Den Haag is goed voor het milieu én je portemonnee. Omdat je niets hoeft te investeren, kan je je spaargeld voor iets anders gebruiken. Je betaalt alleen een vaste huurprijs per maand, inclusief garantie en allrisk verzekering. Het huurbedrag blijft voor 15 jaar gelijk, terwijl de normale energieprijzen hoogstwaarschijnlijk verder zullen stijgen.

Zonnepanelen huren betekent zorgeloos duurzame stroom opwekken. HalloStroom is er verantwoordelijk voor dat je zonnesysteem goed functioneert. Je krijgt alleen topkwaliteit onderdelen en mocht je tóch een probleem hebben met je installatie, dan komen onze specialisten je kosteloos helpen.

Hoeveel kun je besparen met huren?

Door zonnepanelen te huren ga je direct profiteren van een lagere energierekening. In het rekenvoorbeeld hieronder zie je de situatie voor een vierpersoonshuishouden in Den Haag die overstapt op zonnepanelen. Het verbruik is 4000 kWh per jaar.Vanaf 1 januari 2023 is de stroomprijs €0,40 per kilowattuur (kWh) voor verbruik tot 2900 kWh. Daarboven kost een kWh gemiddeld €0,70.

2022

Stroomkosten zonder zonnepanelen, per maand

€ 193

Investering zonnepanelen

€ 0

Huur 12 zonnepanelen, per maand

€ 76

Besparing op stroom, per maand

€ 117

Besparing op stroom, per jaar

€ 1.404

Met zonnepanelen kan een gezin in Den Haag elk jaar ruim 1.400 euro op de energierekening besparen!

Hagenezen weten wel raad met zonne-energie

Naar schatting 20.000 woningen in Den Haag zijn al bedekt met zonnepanelen. Bewoners leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan de duurzame stroomvoorziening in de stad. Maar ook grote gebouwen dragen hun steentje bij. Zo voorzien de panelen op het dak van het ADO-stadion het gebouw en bezoekers van stroom. Ook op de daken van Museon, het Paard van Troje en Theater De Nieuwe Regentes wordt groene stroom opgewekt.

In 2050 wil Den Haag energieneutraal zijn. Oftewel dat huishoudens en bedrijven alleen nog duurzame energie gebruiken. Zonnepanelen spelen daar een belangrijke rol in. Jij kan nu ook je steentje bijdragen en klaar zijn voor de energietransitie. Met de optie om zonnepanelen te huren maakt HalloStroom het opwekken van zonnestroom voor iedereen bereikbaar.

Doe snel de dakcheck

Wil je weten of zonnepanelen huren iets voor jou is? Neem dan gerust contact op voor vrijblijvend advies van één van onze specialisten. Je kunt ook alvast de dakcheck doen om te controleren of jouw dak geschikt is.

Wat ga jij besparen?

Meer weten?

Meest gestelde vragen

We begrijpen heel goed dat je nog vragen hebt. De meest gestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Vind je niet het antwoord dat je zocht. Bel ons dan gerust voor een advies op maat. De kleine lettertjes van de actievoorwaarden vind je hier.

 • Is mijn dak geschikt?
  Op bijna alle daken kunnen zonnepanelen geïnstalleerd worden. De exacte opbrengst hangt af van de ligging van het dak en de hellingshoek. Met onze eenvoudige online dakcheck zie je direct of je dak in aanmerking komt.
 • Hoeveel ga ik besparen?
  Wat je precies gaat besparen hangt af van je kosten en verbruik op dit moment, de mogelijkheden van je dak en het aantal panelen dat je afneemt. Via de online dakcheck of persoonlijk aan de telefoon informeren we je graag over de beste keuze voor jouw situatie.
 • Wat als ik ga verhuizen?
  Er zijn drie opties als je zonnepanelen huurt en je gaat verhuizen. • Overdragen Je huurcontract wordt simpelweg overgedragen aan de nieuwe bewoner. Geen gedoe en jullie profiteren beiden. • Afkopen Je betaalt, tegen een in verhouding laag bedrag, je zonnepanelen af, of de nieuwe bewoner doet dat. Denk ook even aan de eventuele btw-teruggave. • Meeverhuizen Je verhuist de zonnepanelen mee naar je nieuwe woning. Wij verzorgen de verhuizing naar en de installatie op je nieuwe dak. De kosten voor meeverhuizen zijn voor jou.
 • Hoe zit het met onderhoud?
  Zonnepanelen huren bij HalloStroom betekent 100% duurzame stroom zonder risico’s of stress. Naast het huren van je abonnement ben je gelijk allrisk verzekerd en wordt alles voor je geregeld en gemonitord. Daarnaast hoef je de zonnepanelen niet schoon te maken, want dat doet de regen voor je. En denk je dat er iets mis is met je zonnepanelen of het systeem? Dan mag je altijd contact met ons opnemen.
 • Wat zit er in mijn pakket?
  Wij gebruiken specifiek het woord ‘zonnestroomsysteem’, want met alleen zonnepanelen ben je er nog niet. De elektriciteit die zonnepanelen opwekken is namelijk nog niet bruikbaar als energie. Naast zonnepanelen heb je ook nog een omvormer nodig, die de elektriciteit omzet in bruikbare energie voor je eigen meterkast en een montageset voor een veilige plaatsing op het dak. Dit alles samen vormt wat wij ‘jouw eigen zonnestroomsysteem’ noemen.

Besparen met je buren, dat geeft energie

Tackle elkaar bij de voordeur, klim over de schutting en ga uit je dak, want samen met je buren krijg je nu nog meer voordeel.

Naast de 6 maanden gratis en alle voordelen van het huren, kun je samen met je buren nog meer besparen. Draag jij iemand aan, dan krijgen jullie beiden 150 euro extra korting. Voor iedere buur wordt jij beloond. Reken uit je winst als je 10 buren aandraagt!

Lees hier meer over het burenvoordeel.