Menu
8,5

Watt jij wilt weten over zonnepanelen in Lelystad

Al 6.545 daken in Lelystad aangekleed

Nog 27.000 naakte daken te gaan. Help je mee de Flevopolder verduurzamen?

Inwoners Lelystad besparen jaarlijks €4.871.746

Niks investeren, direct besparen.

1,780 zonuren per jaar in Flevoland

Wek ook je eigen duurzame energie op.

Wil je zonnepanelen op je dak? dan ben je in Flevoland in goed gezelschap! Met 4,35 kW opgewekte zonnestroom per inwoner in 2021 (bron: CBS) is onze jongste provincie zelfs de duurzame koploper van Nederland. Dankzij de gunstige ligging tussen het IJsselmeer en de polder kan Lelystad rekenen op een stevige 1780 zonuren per jaar. Niet gek dus dat elk jaar meer daken in Lelystad bedekt worden met zonnepanelen.

Bij HalloStroom willen we dat je zorgeloos zonnepanelen huurt. Met A-kwaliteit panelen en een allriskverzekering ben je vanaf dag 1 gegarandeerd onder de pannen. Duurzaam in jouw voordeel is meer dan alleen een leus. Dat merkte onze zonnige reporter Manon ook. Zij was op pad in Flevoland.

Wil jij meedoen met de groene revolutie en ook je eigen stroom opwekken? Maar geef je liever niet in één keer een klap geld uit? Dan is zonnepanelen huren bij HalloStroom dé oplossing voor jou! Bespaar zonder investering direct op je energierekening en geniet voortaan van je eigen 100% duurzame stroom.

Zonnepanelen huren in Lelystad

Zonnepanelen huren in Lelystad is goed voor het milieu én je portemonnee. Je spaargeld kan je voor iets anders gebruiken, want je hoeft niets te investeren. Je betaalt een vaste huurprijs per maand, inclusief garantie en allrisk verzekering. Gedurende 15 jaar blijft het huurbedrag gelijk, terwijl de energieprijzen hoogstwaarschijnlijk verder stijgen.

Zonnepanelen huren is zorgeloos duurzame stroom opwekken. HalloStroom is er verantwoordelijk voor dat je zonnesysteem goed functioneert. Je krijgt topkwaliteit onderdelen en mocht je tóch een probleem hebben met je installatie, dan komt onze specialist je kosteloos helpen.

Bekijk hoe onze stralende reporter Manon op pad gaat naar het zonnige Lelystad.

Hoeveel kun je besparen met huren?

Door zonnepanelen te huren ga je direct profiteren van een lagere energierekening. In het rekenvoorbeeld hieronder zie je de situatie voor een vierpersoonshuishouden in Lelystad die overstapt op zonnepanelen. Ze verbruiken 4000 kWh per jaar.

Vanaf 1 januari 2023 is de stroomprijs €0,40 per kilowattuur (kWh) voor verbruik tot 2900 kWh. Daarboven kost een kWh gemiddeld €0,70.

Met zonnepanelen kan een gezin in Lelystad elk jaar ruim 1.400 euro op de energierekening besparen

2022

Stroomkosten zonder zonnepanelen, per maand

€ 193

Investering zonnepanelen

€ 0

Huur 12 zonnepanelen, per maand

€ 76

Besparing op stroom, per maand

€ 117

Besparing op stroom, per jaar

€ 1.404

Lelystad barst van de zonne-energie

Als het gaat om opwekken van groene stroom is Lelystad een van de beste jongetjes van de klas. Er liggen ongeveer een half miljoen zonnepanelen over de gemeente verspreid. Op een zonnige dag wekken die gezamenlijk 147 megawatt (MW) aan energie op. Dat is voldoende om 50.000 woningen van stroom te voorzien!

In 2050 wil Lelystad dat huizen en bedrijven alleen nog gebruik maken van duurzame energie. Zonnepanelen spelen daarbij een belangrijke rol. Jij kan nu ook je steentje bijdragen en klaar zijn voor de energietransitie. Met de optie om zonnepanelen te huren maakt HalloStroom het opwekken van zonnestroom voor iedereen bereikbaar.

Grote zonprojecten in Lelystad

Behalve op daken van bewoners, liggen er ook grote zonnevelden in de omgeving van Lelystad. Dankzij de zogenaamde oost-west opstelling produceren zonneparken stroom van zonsopkomst tot zonsondergang. Zo vind je vlakbij Lelystad Airport een gebied van 30 hectares met daarop 138.000 zonnepanelen. Ook het nabijgelegen zonnepark Flevokust levert met 90.000 zonnepanelen een flinke bijdrage aan de energiebehoefte van Lelystad.

Doe snel de dakcheck

Wil je weten of zonnepanelen huren iets voor jou is? Neem dan gerust contact op voor vrijblijvend advies van één van onze specialisten. Je kunt ook alvast de dakcheck doen om te controleren of jouw dak geschikt is.

Wat ga jij besparen?

Zonnepanelen Lelystad: ervaringen van onze klanten

Vanaf de montage tot aan after service erna ben ik geweldig geholpen. We schrokken zelfs een beetje van hoeveel we terugkregen per maand. Van mij mogen er nog 12 zonnepanelen bij, dan geef ik ook wat aan mijn buren.
Hans Lelystad
10/10
Met een gezin met 2 pubers besparen we gemiddeld zo'n 50 euro per maand, na aftrek van de huurkosten. We zijn heel blij met onze 11 panelen.
Raymond Lelystad
8/10
Hallo Stroom Lelystad a6 windmolens zonnepanelen
Lelystad Hallo Stroom zonnepanelen
Lelystad Hallo Stroom dag naakte daken
Meer weten?

Meest gestelde vragen

We begrijpen heel goed dat je nog vragen hebt. De meest gestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Vind je niet het antwoord dat je zocht. Bel ons dan gerust voor een advies op maat. De kleine lettertjes van de actievoorwaarden vind je hier.

 • Is mijn dak geschikt?
  Op bijna alle daken kunnen zonnepanelen geïnstalleerd worden. De exacte opbrengst hangt af van de ligging van het dak en de hellingshoek. Met onze eenvoudige online dakcheck zie je direct of je dak in aanmerking komt.
 • Hoeveel ga ik besparen?
  Wat je precies gaat besparen hangt af van je kosten en verbruik op dit moment, de mogelijkheden van je dak en het aantal panelen dat je afneemt. Via de online dakcheck of persoonlijk aan de telefoon informeren we je graag over de beste keuze voor jouw situatie.
 • Wat als ik ga verhuizen?
  Er zijn drie opties als je zonnepanelen huurt en je gaat verhuizen. • Overdragen Je huurcontract wordt simpelweg overgedragen aan de nieuwe bewoner. Geen gedoe en jullie profiteren beiden. • Afkopen Je betaalt, tegen een in verhouding laag bedrag, je zonnepanelen af, of de nieuwe bewoner doet dat. Denk ook even aan de eventuele btw-teruggave. • Meeverhuizen Je verhuist de zonnepanelen mee naar je nieuwe woning. Wij verzorgen de verhuizing naar en de installatie op je nieuwe dak.
 • Hoe zit het met onderhoud?
  Zonnepanelen huren bij HalloStroom betekent 100% duurzame stroom zonder risico’s of stress. Naast het huren van je abonnement ben je gelijk allrisk verzekerd en wordt alles voor je geregeld en gemonitord. Daarnaast hoef je de zonnepanelen niet schoon te maken, want dat doet de regen voor je. En denk je dat er iets mis is met je zonnepanelen of het systeem? Dan mag je altijd contact met ons opnemen.
 • Wat zit er in mijn pakket?
  Wij gebruiken specifiek het woord ‘zonnestroomsysteem’, want met alleen zonnepanelen ben je er nog niet. De elektriciteit die zonnepanelen opwekken is namelijk nog niet bruikbaar als energie. Naast zonnepanelen heb je ook nog een omvormer nodig, die de elektriciteit omzet in bruikbare energie voor je eigen meterkast en een montageset voor een veilige plaatsing op het dak. Dit alles samen vormt wat wij ‘jouw eigen zonnestroomsysteem’ noemen.