Opbrengst zonnepanelen

Het rendement op zonnepanelen geeft weer hoe winstgevend een investering in zonnepanelen is. Wil je weten hoeveel rendement zonnepanelen je gemiddeld opleveren? Dit is al regelmatig door diverse partijen uitgezocht. Over het algemeen kun je uitgaan van een rendement dat te vergelijken is met het krijgen van 6% rente op een spaarrekening. Best interessant dus want zo’n hoog percentage krijg je tegenwoordig bij lange na niet bij je bank. Investeren in zonnepanelen is in dat opzicht dus altijd een slimme keuze. En in gemiddeld 8,5 jaar tijd hebben de meeste mensen hun zonnepanelen terugverdiend (als je kiest voor kopen).

Zonnepanelen: rendement bepalen

Er zijn nogal wat factoren die bepalen hoe hoog het rendement op jouw zonnepanelen gaat zijn. Je moet dan denken aan het soort zonnepaneel dat je kiest, hoe ze geplaatst worden, welke weersomstandigheden er zijn, hoe oud de panelen zijn en wat het effect is van vuil op je zonnepanelen. Zo heb je met monokristallijn zonnepanelen het hoogste rendement. Ook de plaatsing van je zonnepanelen is van invloed op je rendement. Je behaalt het hoogste rendement als je een schuin dak hebt met een hellingshoek van 35%. Verder is ook het weer een zeer belangrijke factor. Het gaat daarbij om het aantal zonuren per jaar, de intensiteit van het zonlicht en ook de temperatuur zelf. Naarmate zonnepanelen ouder worden, neemt het rendement van je zonnepanelen ook af. Na 25 jaar zal je waarschijnlijk nog maar zo’n 80% rendement behalen in vergelijking met het oorspronkelijke rendement. Vuil kan een negatief effect hebben op het rendement van je zonnepanelen. Zorg er daarom voor dat je de zonnepanelen regelmatig checkt op vuil en vervolgens reinigt.

Zonnepanelenhuren 1

Opbrengst zonnepanelen

Wil je ook je mogelijke opbrengst van zonnepanelen weten? Neem dan contact op met onze adviseurs. Op basis van jouw situatie leggen zij je precies uit wat voor jou de financiële voordelen gaan zijn.

Contact opnemen