Menu
8,5

Zonnepanelen huren voor je bitumen dak

Ben je van plan zonnepanelen te huren en wil je weten hoe dat op een bitumen dak in z’n werk gaat? Lees dan verder. Onze ervaren installateurs hebben al duizenden woningen van zonnepanelen voorzien. Met evenveel tevreden klanten als resultaat!

Wat is bitumen eigenlijk

In Nederland zijn de meeste daken bedekt met een laag bitumen. Bitumen is een restproduct van aardolie. Het is slijtvast, duurzaam en bovenal: waterdicht. Op schuine daken liggen daar vaak dakpannen, shingles of leisteen overheen. Op platte daken is vooral grind populair als afwerking.

Zonnepanelen op schuin bitumen dak

Zonnepanelen liggen op een aluminium rails. Die rails moet stevig aan je dak worden vastgemaakt, omdat er tijdens een storm grote krachten op komen te staan. Dat kan op twee manieren: met een clickfitsysteem of vastgeschroefd.

 • Bij het kliksysteem wordt de rails met speciale haken aan de panlatten geklemd. Dat zijn dezelfde latten waar ook je dakpannen aan hangen. Het voordeel van dit kliksysteem is dat er niet door het dak wordt geboord en het werk sneller is afgerond.
 • Bij de geschroefde montage wordt de rails met lange rvs bouten aan het hout of staal onder je dakbedekking bevestigd. Deze methode is het stevigst. Uiteraard sluiten onze monteurs elk gat waterdicht af met speciale bitumenkit.

De beste manier van monteren is afhankelijk van de exacte constructie van je dak. Onze ervaren installateurs helpen je graag met de juiste beslissing.

Zonnepanelen op plat bitumen dak

Op een plat dak bevestigen we zonnepanelen op een aluminium frame. De frames hebben een hellingshoek van 30 graden en worden met betonnen tegels verzwaard. Die ballast voorkomt dat het frame tijdens een storm beweegt. Het is belangrijk dat het dak voldoende sterk is om deze dakbelasting te dragen. Lees alles over zonnepanelen op een plat dak.

Hoeveel kun je besparen met huurpanelen?

Door zonnepanelen te huren ga je direct profiteren van een lagere energierekening. In het rekenvoorbeeld hieronder zie je de situatie voor een vierpersoonshuishouden die overstapt op zonnepanelen. Ze verbruiken 4000 kWh per jaar.

Vanaf 1 januari 2023 is de stroomprijs €0,40 per kilowattuur (kWh) voor verbruik tot 2900 kWh. Daarboven kost een kWh gemiddeld €0,70.

2022

Stroomkosten zonder zonnepanelen, per maand

€ 193

Investering zonnepanelen

€ 0

Huur 12 zonnepanelen, per maand

€ 76

Besparing op stroom, per maand

€ 117

Besparing op stroom, per jaar

€ 1.404

Met zonnepanelen kan een gezin elk jaar ruim 1.404 euro op de energierekening besparen!

Zonnepanelen huren gaat van een leien dakje

Wat voor dak je ook hebt, de installateurs van HalloStroom hebben altijd een oplossing. Wil jij ook je steentje bijdragen aan de groene revolutie en klaar zijn voor de energietransitie? Maar geef je liever niet in één keer een klap geld uit? Dan is zonnepanelen huren bij HalloStroom dé oplossing voor jou! Bespaar zonder investering direct op je energierekening en geniet voortaan van je eigen 100% duurzame stroom.

Doe snel de dakcheck

Wil je weten of zonnepanelen huren iets voor jou is? Neem dan gerust contact op voor vrijblijvend advies van één van onze specialisten. Je kunt ook alvast de dakcheck doen om te controleren of jouw dak geschikt is.

Pic02
Meer weten?

Meest gestelde vragen

We begrijpen heel goed dat je vragen hebt. De meest gestelde hebben we voor je op een rijtje gezet. Vind je niet het antwoord dat je zocht. Bel ons dan gerust voor een advies op maat.

 • Is mijn dak geschikt?
  Op bijna alle daken kunnen zonnepanelen geïnstalleerd worden. De exacte opbrengst hangt af van de ligging van het dak en de hellingshoek. Met onze eenvoudige online dakcheck zie je direct of je dak in aanmerking komt.
 • Hoeveel ga ik besparen?
  Wat je precies gaat besparen hangt af van je kosten en verbruik op dit moment, de mogelijkheden van je dak en het aantal panelen dat je afneemt. Via de online dakcheck of persoonlijk aan de telefoon informeren we je graag over de beste keuze voor jouw situatie.
 • Wat als ik ga verhuizen?
  Er zijn drie opties als je zonnepanelen huurt en je gaat verhuizen. • Overdragen Je huurcontract wordt simpelweg overgedragen aan de nieuwe bewoner. Geen gedoe en jullie profiteren beiden. • Afkopen Je betaalt, tegen een in verhouding laag bedrag, je zonnepanelen af, of de nieuwe bewoner doet dat. Denk ook even aan de eventuele btw-teruggave. • Meeverhuizen Je verhuist de zonnepanelen mee naar je nieuwe woning. Wij verzorgen de verhuizing naar en de installatie op je nieuwe dak. De kosten voor het meeverhuizen zijn voor jou.
 • Hoe zit het met onderhoud?
  Zonnepanelen huren bij HalloStroom betekent 100% duurzame stroom zonder risico’s of stress. Naast het huren van je abonnement ben je gelijk allrisk verzekerd en wordt alles voor je geregeld en gemonitord. Daarnaast hoef je de zonnepanelen niet schoon te maken, want dat doet de regen voor je. En denk je dat er iets mis is met je zonnepanelen of het systeem? Dan mag je altijd contact met ons opnemen.
 • Wat zit er in mijn pakket?
  Wij gebruiken specifiek het woord ‘zonnestroomsysteem’, want met alleen zonnepanelen ben je er nog niet. De elektriciteit die zonnepanelen opwekken is namelijk nog niet bruikbaar als energie. Naast zonnepanelen heb je ook nog een omvormer nodig, die de elektriciteit omzet in bruikbare energie voor je eigen meterkast en een montageset voor een veilige plaatsing op het dak. Dit alles samen vormt wat wij ‘jouw eigen zonnestroomsysteem’ noemen.

Hoeveel zonnepanelen op plat dak?

De hoeveelheid zonnepanelen op een plat dak wordt bepaald door de grootte van je dak, de obstakels en aan je energiebehoefte. Het kan een aanvulling zijn op je bestaande legplan of de enige mogelijkheid voor het plaatsen van zonnepanelen. Wij verzorgen de berekening voor je en de complete montage, inclusief de ballast.

Kosten zonnepanelen plat dak

De kosten hangen af van het aantal panelen en het gekozen montageframe zonnepanelen plat dak. Wij maken gebruik van het lichtgewicht en snel en flexibel te plaatsen Esdec Flatfix Fusion systeem (bekijk de video) met zelf-instellende daksteunen, een unieke thermische ontkoppeling en met 20 jaar garantie. Dit systeem is optimaal voor gebruik op PVC.