Menu
8,5

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Is mijn dak eigenlijk geschikt voor zonnepanelen? Door de huidige energiecrisis vragen steeds meer mensen zichzelf dat af. Het opwekken van je eigen stroom maakt je onafhankelijk van grillige marktprijzen. En je draagt bij aan de duurzame energietransitie met 100% groene stroom.

(Bijna) alle daken geschikt voor zonnepanelen

We hebben goed nieuws: vrijwel alle daken zijn geschikt om zonnepanelen op te monteren. Het maakt niet uit of je een plat of schuin dak hebt. Er zijn uitstekende oplossingen voor bitumen, dakpannen en riet als dakbedekking. Het is zelfs geen probleem als je dak niet op het zuiden is gericht. Wat wel doorslaggevend kan zijn, is de draagkracht van je dak. De dakconstructie moet uiteraard voldoende sterk zijn om het extra gewicht te houden.

Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak?

Het aantal zonnepanelen dat je op je dak kunt leggen, hangt van een paar dingen af. Behalve de draagkracht, is natuurlijk ook de oppervlakte van je dak belangrijk. Je kunt zelf al een inschatting maken van hoeveel zonnepanelen op je dak passen. De A-kwaliteit zonnepanelen van HalloStroom hebben een afmeting van 1.72m x 1.13m. Bij het leggen van de puzzel laat je minimaal 30 cm afstand vrij aan alle kanten. Dat geldt dus voor de goot, zijkanten en nok. Bij de berekening hoeveel zonnepanelen erop je dak passen, houd je ook rekening met obstakels zoals een schoorsteen of dakkapel.

Wil je zeker weten of jouw dak geschikt is? Schakel dan een specialist van HalloStroom in. We bespreken eerst over de telefoon je wensen. We kijken naar de hellingshoek en de ideale manier om de panelen aan elkaar te schakelen. Dankzij onze ervaring kunnen we precies berekenen hoeveel zonnepanelen het beste zijn in jouw situatie. En om 100% zeker te zijn dat alles klopt, komen we langs om je dak te inspecteren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het is interessant om te weten hoeveel zonnepanelen je echt nodig hebt. Je jaarlijkse stroomverbruik kun je eenvoudig inzien bij de energieleverancier. Let wel op dat je stroombehoefte anders kan worden door veranderingen thuis. Wie weet wordt je gezin groter, of juist kleiner. Misschien is er een elektrische auto op komst. Hoe realistischer de inschatting van je stroomverbruik, hoe beter het aantal zonnepanelen straks aansluit op je behoefte.

Zonnepanelen huren

Is je dak geschikt en wil je meedoen met de groene revolutie door je eigen stroom op te wekken? Maar geef je liever niet in één keer een klap geld uit? Dan is zonnepanelen huren bij HalloStroom dé oplossing voor jou! Bespaar zonder investering direct op je energierekening en geniet voortaan van je eigen 100% duurzame stroom.

Doe de dakcheck

Wil je weten of zonnepanelen huren iets voor jou is? Neem dan gerust contact op voor vrijblijvend advies van één van onze specialisten. Je kunt ook alvast de dakcheck doen om te controleren of jouw dak geschikt is.

Wat ga jij besparen?

Hallo Lelystad dag naakte daken

UIT JE DAK MET DE BUREN

Tackle elkaar bij de voordeur, klim over de schutting en ga uit je dak, want samen met je buren krijg je nu nog meer voordeel. 1 dak is maar 1 dak. Verdien 150 euro cashback voor ieder huis dat meedoet. Dat is ook duurzaam in jouw voordeel.

Lelystad Hallo Stroom dag naakte daken
Hallo Almere hallo zonnige daken
Hallo Lelystad dag naakt dak
I Stock 106924543221