Menu
8,1

Zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen en daken zijn inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het dak van een huis is simpelweg vaak heel geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Een schuin dak op het zuiden levert het meeste resultaat op, maar ook een plat dak kan heel geschikt zijn.

Zonnepanelen worden al lang niet meer alleen op het dak gelegd, maar je ziet ze ook in complete zonne-parken op het land en in het water. De ontwikkelingen gaan snel. Dat geldt ook voor de innovatie van zonnepanelen. Een verstandige keuze voor de lange termijn is belangrijk. En daarom gaan we wat dieper in op de elementen van zonnepanelen op het dak. Het begint natuurlijk allemaal met de vraag: is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het is de meeste gestelde vraag die we krijgen: is mijn dak geschikt voor zonne-energie? En heel vaak kunnen we die met ja beantwoorden. Op bijna alle daken kunnen zonnepanelen geïnstalleerd worden. De exacte opbrengst hangt af van de ligging van het dak en de hellingshoek. Met onze eenvoudige online dakcheck zie je direct of je dak in aanmerking komt. Maar we kijken ook graag met je mee voor de specs.

We letten op de draagconstructie van het dak en de leeftijd van de dakpannen en bitumen bijvoorbeeld. Er kunnen bovendien allerlei obstakels op je dak aanwezig zijn die het lastiger maken om een bepaalde hoeveelheid zonnepanelen te kunnen leggen. Denk bijvoorbeeld aan een schoorsteen of een dakkapel. Dat je 8, 10, 12 of 14 zonnepanelen kunt plaatsen, is prettig, maar hoeveel zonnepanelen heb je eigenlijk nodig? En wat leveren die zonnepanelen jou op? Je winst hangt natuurlijk af van je gezinssituatie en daarmee je verbruik, maar ook van de kosten die je nu betaalt voor je energie.

Hallo Lelystad dag naakte daken

UIT JE DAK MET DE BUREN

Tackle elkaar bij de voordeur, klim over de schutting en ga uit je dak, wat samen met je buren krijg je nu nog meer voordeel. 1 dak is maar 1 dak. Verdien 150 euro cashback voor ieder huis dat meedoet. Dat is ook duurzaam in jouw voordeel.

Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?

Met onze dakcheck weet je in 2 minuten of je dak in aanmerking komt. Om een goede berekening te kunnen maken bellen we je graag even. De exacte berekening hangt af van je persoonlijke wensen. Bijvoorbeeld over het aantal zonnepanelen en het type panelen. Je ontvangt daarna een vrijblijvende offerte met precies beschreven wat zonnepanelen gaan opleveren in jouw situatie.

Zonnepanelen dak

We bekijken het noodzakelijke aantal, de hellingshoek en de wijze van schakelen. Na akkoord controleren we je dak tijdens een zogenaamde schouw en wanneer daar geen verrassingen uit tevoorschijn komen, installeren we de zonnepanelen op het dak en ben jij de komende jaren verzekerd van duurzame energie.

De zonnepanelen van HalloStroom zijn van A-kwaliteit. Ze wekken gegarandeerd de komende 25 jaar voldoende zonne-energie op. Duurzaam in jouw voordeel.

Lelystad Hallo Stroom dag naakte daken
Hallo Almere hallo zonnige daken
Hallo Lelystad dag naakt dak
I Stock 106924543221