Menu
8,6

Zonnepanelen op het dak

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? Het is een logische vraag die je jezelf stelt wanneer je duurzame energie wilt opwekken. Zonnepanelen en daken zijn inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het dak van een huis, maar ook van een bedrijf, is vaak heel geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Een schuin dak op het zuiden levert het meeste resultaat op, maar ook een plat dak kan voor zonnepanelen heel geschikt zijn.

Zonnepanelen worden al lang niet meer alleen op het dak gelegd, maar je ziet ze ook in complete zonne-parken op het land en in het water. De ontwikkelingen gaan snel. Dat geldt ook voor de innovatie van zonnepanelen. Een verstandige keuze voor de lange termijn is belangrijk. En daarom gaan we wat dieper in op de elementen van zonnepanelen op het dak. Het begint natuurlijk allemaal met de vraag: is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het is de meeste gestelde vraag die we krijgen: is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? En heel vaak kunnen we die met ja beantwoorden. Op bijna alle daken kunnen zonnepanelen geïnstalleerd worden. Heb jij een schuin dak, een rieten dak, een dakkapel, een garagedak, een plat dak en wil je weten of je dak geschikt is voor zonnepanelen? Lees dan snel verder. Met onze eenvoudige online dakcheck zie je direct of je dak in aanmerking komt, maar we kijken ook graag met je mee voor de specs. Bekijk hier de mogelijkheden voor de verschillende daksoorten:

Hoeveel zonnepanelen op mijn dak?

Hoeveel zonnepanelen er op je dak passen, ligt aan veel factoren. We letten op de draagconstructie van het dak en de leeftijd van de dakpannen en de bitumen dakbedekking bijvoorbeeld. Er kunnen bovendien allerlei obstakels op je dak aanwezig zijn die het lastiger maken om een bepaalde hoeveelheid zonnepanelen te kunnen leggen. Denk bijvoorbeeld aan een schoorsteen of een dakkapel. Uit ervaring weten we dat op de kleinste daken al 6 zonnepanelen passen. Maar heb je een groter dak, dan kunnen er misschien wel 14 zonnepanelen op je dak of meer.

Om te kijken of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen, bellen we altijd eerst met je voor een eerste check. Dan bespreken we ook je wensen. Daarnaast komen we altijd een keertje langs om je dak te inspecteren zodat jij én wij niet voor verrassingen komen te staan bij het installeren van de zonnepanelen op je dak. En je weet meteen hoeveel zonnepanelen er écht op je dak passen.

Hallo Lelystad dag naakte daken

UIT JE DAK MET DE BUREN

Tackle elkaar bij de voordeur, klim over de schutting en ga uit je dak, want samen met je buren krijg je nu nog meer voordeel. 1 dak is maar 1 dak. Verdien 150 euro cashback voor ieder huis dat meedoet. Dat is ook duurzaam in jouw voordeel.

Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?

Met onze dakcheck weet je in 2 minuten of je dak in aanmerking komt voor zonnepanelen. Om een goede berekening te kunnen maken bellen we je graag even. De exacte berekening hangt af van je persoonlijke wensen. Bijvoorbeeld over het aantal zonnepanelen en het type panelen. Je ontvangt daarna een vrijblijvende offerte met precies beschreven wat zonnepanelen gaan opleveren in jouw situatie.

Zonnepanelen dak

We bekijken het noodzakelijke aantal, de hellingshoek en de wijze van schakelen. Na akkoord van jouw kant om zonnepanelen op je dak te installeren, controleren we je dak tijdens een zogenaamde technische check. Wanneer daar geen verrassingen uit tevoorschijn komen, installeren we de zonnepanelen op het dak en ben jij de komende jaren verzekerd van duurzame energie.

De zonnepanelen van HalloStroom zijn van A-kwaliteit. Ze wekken gegarandeerd de komende 25 jaar voldoende zonne-energie op. Dat is nog eens duurzaam in jouw voordeel.

Lelystad Hallo Stroom dag naakte daken
Hallo Almere hallo zonnige daken
Hallo Lelystad dag naakt dak
I Stock 106924543221