Menu
8,5

Zonnepanelen op garage of schuur

De meeste daken zijn geschikt om zonnepanelen op te plaatsen. Maar soms past het niet, passen er niet voldoende of wil je ze gewoon ergens anders. Steeds vaker worden ook kleinere daken gebruikt voor het plaatsen van een zonne-energiesysteem, of een deel ervan. Het garagedak of het dak van de schuur is vaak een uitstekende optie.

En heb je een schuin dak, een rieten dak, of een dak met een dakkapel en wil je weten of je dak geschikt is voor zonnepanelen? Doe onze eenvoudige online dakcheck zie je direct of je dak in aanmerking komt.

Een garage met zonnepanelen, het garagedak als zonnedak. De meeste garagedaken zijn plat en daarmee vergelijkbaar met een ieder ander plat dak. Het verschil zit vaak in de kwaliteit van het dak van de garage en met name de bouwtechnische geschiktheid. Het is belangrijk dat het dak van de garage of schuur het gewicht van de zonnepanelen aankan. Wij berekenen graag de maximale ballast van je garagedak.

Hoeveel zonnepanelen op garagedak?

In basis pakken we het dak van je garage of schuur dus niet anders aan dan het dak van je woning. Het start bij de behoefte aan zonnestroom. Hoeveel zonnepanelen heb je nodig om te voorzien in je energiebehoefte en hoeveel zonnepanelen kunnen er op het dak? Om die reden vragen we naar je huidige energiegebruik, maar ook naar je verwachte gebruik in de komende periode.

Het kan zijn dat je de komende jaren een groter gezin krijgt, maar ook dat de kinderen het huis uitgaan. Misschien woon je nu alleen of werk je thuis, maar start je binnenkort in een vaste baan op locatie. Jouw leefomstandigheden bepalen uiteindelijk hoeveel stroom je gebruikt en hoeveel panelen je zou "moeten" plaatsen.

Rotterdam Hallo Stroom

UIT JE DAK MET DE BUREN

Tackle elkaar bij de voordeur, klim over de schutting en ga uit je dak, wat samen met je buren krijg je nu nog meer voordeel. 1 dak is maar 1 dak. Verdien 150 euro cashback voor ieder huis dat meedoet. Dat is ook duurzaam in jouw voordeel.

Garagedak met zonnepanelen

Om een goede berekening te kunnen maken van je garagedak of schuurdak, bellen we je graag even. De exacte berekening hangt dus naast ons advies af van je persoonlijke wensen. Je ontvangt na afloop van ons gesprek een vrijblijvende offerte waarin exact beschreven wordt wat de zonnepanelen gaan opleveren in jouw situatie.

We bekijken het noodzakelijke aantal, de hellingshoek en de wijze van schakelen. Na akkoord controleren we je dak tijdens een zogenaamde schouw en wanneer daar geen verrassingen uit tevoorschijn komen, installeren we de zonnepanelen op het dak en ben jij de komende jaren verzekerd van duurzame energie.

De zonnepanelen van HalloStroom zijn van A-kwaliteit. Ze wekken gegarandeerd de komende 25 jaar voldoende zonne-energie op. Duurzaam in jouw voordeel dus.

Wat ga jij besparen?