Menu
8,5

Zonnepanelen dakkapel

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? Met die vraag begint doorgaans de zoektocht naar het juiste zonnestroomsysteem en een passende aanbieder. Op HalloStroom weet je door middel van de dakcheck snel of jouw dak zich leent voor het plaatsen van zonnepanelen. Samen met de specialist bekijken we vervolgens samen de mogelijke obstakels op het dak en rondom het huis. Een onderwerp dat vaker terugkomt is de dakkapel of zelfs meerdere dakkapellen. Kun je zonnepanelen überhaupt op een dakkapel plaatsen?

Op bijna alle daken kunnen zonnepanelen geïnstalleerd worden. Heb jij een schuin dak, een rieten dak, een garagedak, een plat dak en wil je weten of je dak geschikt is voor zonnepanelen? Doe onze eenvoudige online dakcheck zie je direct of je dak in aanmerking komt.


Lelystad Hallo Stroom dag naakte daken

Een dakkapel met zonnepanelen?

Een dakkapel is natuurlijk een meer dan fijne uitbreiding van een bovenetage. Meer ruimte, meer licht en het staat nog aantrekkelijk ook. Deze dakkapellen, tegenwoordig steeds vaker prefab, beperken echter wel de ruimte voor het leggen van zonnepanelen. Je kunt niet alles hebben, of toch wel?

Net als bij een plat dak zou je ook op een dakkapel zonnepanelen kunnen plaatsen door gebruik te maken van montage door ballast. Het zonnestroomsysteem wordt dan niet bevestigd aan de ondergrond, maar met gewichten vastgelegd. In praktijk zijn er echter vaak een aantal onoverkomelijkheden. Ten eerste is niet ieder dakkapel groot genoeg. De constructie van dakkapellen is er bovendien niet op berekend om extra gewicht te kunnen dragen. En dat extra gewicht is juist belangrijk vanwege de windgevoeligheid.

Hoeveel zonnepanelen op dakkapel?

Vanuit HalloStroom plaatsen we dan ook zelden zonnepanelen boven dakkapel. Het kan zijn dat we met de extra zonnepanelen op de dakkapel net de benodigde capaciteit halen en dat het om die reden nuttig kan zijn de dakkapel toch mee te nemen. We gebruiken in dit geval vaak een optimizer. Dit is noodzaak als bijvoorbeeld de hellingshoek of schaduwligging anders is dan bij de andere panelen. Zo leveren de zonnepanelen onafhankelijk van elkaar de maximale opbrengst.

Kosten zonnepanelen op dakkapel

De kosten van extra zonnepanelen op je dakkapel zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Uiteraard de prijs van de panelen die je hebt gekozen en het aantal. Maar we zullen ook moeten kijken naar de installatie specifiek. Het is verstandig om dit met elkaar te bespreken. Neem in het geval van een dakkapel dus gerust contact op.

Meer weten?

Meest gestelde vragen

We begrijpen heel goed dat je vragen hebt. De meest gestelde hebben we voor je op een rijtje gezet. Vind je niet het antwoord dat je zocht. Bel ons dan gerust voor een advies op maat.

 • Is mijn dak geschikt?
  Op bijna alle daken kunnen zonnepanelen geïnstalleerd worden. De exacte opbrengst hangt af van de ligging van het dak en de hellingshoek. Met onze eenvoudige online dakcheck zie je direct of je dak in aanmerking komt.
 • Hoeveel ga ik besparen?
  Wat je precies gaat besparen hangt af van je kosten en verbruik op dit moment, de mogelijkheden van je dak en het aantal panelen dat je afneemt. Via de online dakcheck of persoonlijk aan de telefoon informeren we je graag over de beste keuze voor jouw situatie.
 • Wat als ik ga verhuizen?
  Er zijn drie opties als je zonnepanelen huurt en je gaat verhuizen. • Overdragen Je huurcontract wordt simpelweg overgedragen aan de nieuwe bewoner. Geen gedoe en jullie profiteren beiden. • Afkopen Je betaalt, tegen een in verhouding laag bedrag, je zonnepanelen af, of de nieuwe bewoner doet dat. Denk ook even aan de eventuele btw-teruggave. • Meeverhuizen Je verhuist de zonnepanelen mee naar je nieuwe woning. Wij verzorgen de verhuizing naar en de installatie. De kosten van het meeverhuizen zijn voor jou.
 • Hoe zit het met onderhoud?
  Zonnepanelen huren bij HalloStroom betekent 100% duurzame stroom zonder risico’s of stress. Naast het huren van je abonnement ben je gelijk allrisk verzekerd en wordt alles voor je geregeld en gemonitord. Daarnaast hoef je de zonnepanelen niet schoon te maken, want dat doet de regen voor je. En denk je dat er iets mis is met je zonnepanelen of het systeem? Dan mag je altijd contact met ons opnemen.
 • Wat zit er in mijn pakket?
  Wij gebruiken specifiek het woord ‘zonnestroomsysteem’, want met alleen zonnepanelen ben je er nog niet. De elektriciteit die zonnepanelen opwekken is namelijk nog niet bruikbaar als energie. Naast zonnepanelen heb je ook nog een omvormer nodig, die de elektriciteit omzet in bruikbare energie voor je eigen meterkast en een montageset voor een veilige plaatsing op het dak. Dit alles samen vormt wat wij ‘jouw eigen zonnestroomsysteem’ noemen.